Friday, January 14, 2011

Menguji Kehadiran Jin

Jika anda takut melihat orang yang dirasuk makhluk halus, apakah anda yakin dalam diri anda bebas dari makhluk halus? Saya berpeluang menemubual dengan seorang tua yang mempunyai pengalaman yang luas dalam dunia alam ghaib. Kita perlu bermula dari mengamalkan pencegahan kerana mencegah itu lebih baik dari merawat.

Macam mana nak tahu? Baiklah, ambil sebiji limau nipis, potong sehiris dan perah 4 titik jus ke atas lidah anda. Lakukan di waktu malam tika masuk tidur. Jika anda didatangi mimpi yang buruk, itu mungkin member petanda bahawa terdapat makhluk halus seperti jin yang sudah mula bertempat dan mengalir dalam urat darah anda. Berjumpalah dengan yang pakar untuk pengubatan yang selanjutnya.

Yang satu ni jangan tiru, bahaya! Bukan apa, takut betul-betul terjadi. Menurut beliau, limau nipis ini sangat tajam. Jadi, menurut beliau juga, jika anda ingin melihat hantu, perah limau nipis di lokasi kejadian maut. Tak kiralah sama ada lokasi kemalangan jalan raya, orang bunuh diri atau sebagainya. Selepas diperah, tunggulah. Di malam hari nanti akan ada penampakan sosok ghaib di situ. Mahu mencuba?

**Projek di Delhi dulu, ada beberapa kejadian maut berlaku, antaranya jatuh semasa kerja-kerja pemasangan I-beam dan mould besi. Tapi budaya India yang kita tahu kurang mengaitkan cerita hantu. Tapi di sana, ada je drama hantu seram di TV, hantu dia pakai punjabi suit dan rambut rebonding juga.**

2 comments:

Mama Miraki said...

ko ni kan nahar....dah macam tok bomoh plak...hehehehe

SYED NAHAR said...

hahaha..saja suka suki!!