Friday, January 14, 2011

Intengah Bowling Tournament

Bersempena meraikan tamatnya kursus fail meja Wan di INTENGAH, kami bermain bowling sebagai bersuka-suki. INTENGAH adalah akronim bagi INTAN Wilayah Tengah. Kami 4 orang membuat balingan jaya di Selayang Mall atas faktor lokasi yang strategik dan kepadatan. Tapi di sini, kami (Aku, Wan, Shiro dan Hasler) membuat analisis yang pelbagai, namun apa yang ingin disampaikan adalah nama jenis balingan yang sempat dimasyhurkan bersempena INTENGAH.

1. Balingah apakah yang menjerumus ke arah ‘strike’?
- INTENGAH.

2. Serumpun pin baki berkumpul di tengah-tengah, tetapi di kiri dan kanannya telah jatuh, pin yang tertinggal itu dirujuk kepada suatu nama.
- INDUK.

3. Keadaan apabila kedudukan pin adalah ‘split’?
- INSECURE.

4 . Balingan 'spare' yang tidak menjadi?
- INSIPI-SIPI.

5. Balingan apakah yang menjerumus ke arah longkang?
- INTEPI.

6. Dua kali membuat balingan ke longkang?
- INLLEK (atau yillek/ illek, Nun mati bertemu Lam).

7. Membuat balingan tepat (bagaikan balingan intengah), meluncur laju ke sasaran, semua pin jatuh kecuali satu pin sahaja yang hanya bergoyang-goyang tetapi tak jatuh.
- INUL.

**Macam biasa, hero hindustan bukan sahaja kalah dulu, malah dikhianati 3 balingan awal oleh Hasler/ Budak degil! Hahaha!!!**

4 comments:

HaZeL said...

haha....gelak guling2...dan lagi ang no update blog!

SYED NAHAR said...

saje je, hari jumaat break awal skit utk lelaki kan..hehe!

ai_niza said...

kenapa mesti INUL termasuk sama dalam list ang??muhahahaha...

SYED NAHAR said...

inul daratista adalah idolaku!!!