Thursday, January 28, 2010

genting highland




6 comments:

MiSsZiLa said...

ceh,dgn perasaan teruja tgk tajuk entry.sikitnya gambaq????????????

SYED NAHAR said...

aku ksuntukan masa nak belajar amik gambar..huhuhu.

NoraAzua said...

nahar!!! gambar orkid cantek, nice bokeh! n nape ade tarikh?? tak cantek la..huhu

SYED NAHAR said...

haah baru perasan..pas ni nak take out tarikh tuh. tapi aku mengalami masalah masa nak tangkap gambar di malam hari...ada tips berguna??

NoraAzua said...

pakai flash la. kan ade night mode. pakai je tu. tapi kalau taknak pakai flash, ko kene jge tangan ko jgn gerak2 bile nak tangkap gambo.
aku pon kdg2 menghadapi masalah jugak sebab tu aku tak suke sgt tangkap gambo mase malam2 atau kat tempat gelap.

SYED NAHAR said...

tapi ko perasan tak kemre ni dia akan sesuaikan diri dia ikut keadaan masa ke? contohnya, di malam hari, dia sendirinya tak mau snap even aku dah click. pastu ada function yg tetiba tak active. sebagai contoh, waktu malam aku pergi tgk kelip2 kat kuala selangor dilarang pakai flash langsung kemre aku tak mau snap gambar. merajuk ke ape. tensen aku. pastu dia tak mau snap terus lepas aku klik, dia snal selepas flash yg kedua. pastu mula objek (yg bergerak) akan berada pada posisi lain lepas tuh...aku tengah mentelaah manual dia nih..gigh btul.