Monday, January 25, 2010

entry khas buat macrieda

macrieda atau datin, dua nama yang sungguh sinonim dengan si pemilik nama faridah binti hashim. di sini saya ingin melampirkan beberapa keping foto buat tatapan faridah serta teman lain yang memasang niat untuk menjadi datin suatu hari nanti. di sini boleh dijadikan panduan tentang tata rias diri untuk menghadiri sesuatu acara. mereka di dalam gambar ini merupakan para wanita dalam keluarga majikan saya, yang memiliki status yang tersendiri.

adakah dia memakai kurung sari?

ya warna biru laut lembut cukup seperti salju.

hitam bukti keunggulan?

kehadiran tas tangan sebagai aksesori.

gaya korporat.

tema tradisional.

untuk wanita bertudung.

gaya kasual tika bersantap.

18 comments:

Cik Faridah Huda said...

akan aku praktikkan biarpun tidak menjadi DATIN secara sahnya....hahhahahaa

i memang dah lama praktikkan gaya membawa tas tangan begitu namun bila di kawasan yg penuh sangsi...x brani la nak apply...kang x pasal2 aku kena ragut..bukannya ada bodyguard nak tolong kejar...

MiSsZiLa said...

sungguh x sesuai bg aku yg suka dressing simple nih...haha

SYED NAHAR said...

mek : hahahaha...tak po lah tu nanti slow2 ko pakai coach nanti ada la bodyguard...

kak wan : ceh hang simple? hahahaha...

Cik Faridah Huda said...

coach China mahupun uptown je yg mampu...Datuk mana nak sara aku Coach yg original....

MiSsZiLa said...

ha la,simple ja.mana dok ada gaya mak datin pun.mai opis pun t-shirt+jeans+selipar jepun ja..hahah

SYED NAHAR said...

selipar jepun tu yg tak tahan tuh...!

Anonymous said...

itu la...ari tu k.wan pakai kasut tggi...nmpak aku yg pelik pakai selipar time kita kluar tu...atas nasihat syed aku pkai selipar..tup2 tgok wan pakai kasut heels..malu i tau...hehehhehehhe... by the way, cntik wan pakai heels..dpt menmbah ketinggian...


sir suka pakai selipar....hehehhe

SYED NAHAR said...

hahaha...sir adakah hang mengutuk kak wan tak tinggi? hahahaha...

MiSsZiLa said...

ku sedar diri yg x berapa nk tgi nie....stakat dok opis beberapa kerat yg dok ada,xpa pakai selipar.tp klu kuar nk pi dating kena la ayu skit...haha

SYED NAHAR said...

sir...tgk kak wan dah kutuk hang sebab hang suka pakai selipar...

hahahaha.. **batu api**

Anonymous said...

xbaik la syed ni..jadi fire stone lak...hehehheh...btui ckp wan tu..nk pi dating kena la pakai cun sket...lupa mlm tu wan kluar ngn tooootttt.......hehhehehhehe...

SYED NAHAR said...

haah! lupa la sir. kita dua pakai kostum menyambut hari memperingati kawan so tak le kena bergaya mana. kak wan celebrate 14 februari kot. hahahaha...

**perli giler**

MiSsZiLa said...

hoi,mana mai 14 februari lak ni...lum smpai date tu lg pun...haha

MiSsZiLa said...

hoi,mana mai 14 februari lak ni...lum smpai date tu lg pun...haha

SYED NAHAR said...

ha lah..takkan tak paham2 maksud aku??? kih kih kih..!!!

MiSsZiLa said...

****saja buat2 tak paham...haha

idasary said...

entry khas buat idasary plak xde ke?
huahuahua.

ala mek oii...tah2 depa ni sume pakai coach petaling street je..credit card dah burst!!muahahaha

gambo makcik yang no 3 tu macam Marc Jacobs...huiii i loooiikkeee

SYED NAHAR said...

kak wan : syyyy..

win : wah tau2je ko marc jacobs...biskut jacob pun aku tak knal beza antara kiskut hwa tai.