Monday, December 21, 2009

pinch of masala at apem&izhar's shaadi

perutusan raja sehari.

saya lupa apakah fungsi alat ini.

wow...hiasan sarat hingga ke hujung jari.

kostum india menjadi pilihan pasangan norhafiza dan izhar, feeling bollywood macam malam sehati berdansa.

berkepit, lepas ni terbang ke kapit.

bukan lagi pelamin anganku musnah tapi muzrim menjadi pengapit selaku bakal pengantin bersama adik kepada apem.

berlakon adegan lucah di khalayak ramai.

namaste, mere nam norhafiza. kya karega? mera khatam shaadi hogaya, theekeh!

apa yang korang bualkan?

adegan menganjolina-joliekan diri.

duduk tertib ye, jangan banyak bergerak.

raimi dan pasangan.

emon, macrieda dan senah sebelum menyantap.

idasary membawa pasangan.

bergurau senda la korang sambil makan sampai lebam.

weh, korang ni melebihi pengantin! memang ratu lensa.

affiq sungguh sopan manakala raimi tetap dengan santunnya. haha..

amin ibrahim dan firdaus.

selain berjabat salam, mereka juga mampu berlaga pipi.

aku dan pengantin.

weh tak ready lagi dah snap! aku tak faham angle apa yang cuba dirakam oleh jurukamera?

sekali lagi!

yang ini better, tapi hidhir telah mengkasualkan acara. hahaha..

senah beraksi manja.

sudah!!! senah macam tak bagi apem kahwin. kedekut kawan nampaknya dia. hahaha..

peluklah apem puas-puas wahai faridah, lepas ni diorang terbang ke kapit.

apem, macrieda dan idasary.

cute!

sweet!

give you five? why? hahaha..

pose habis macho dari firdaus a.k.a chaos.

aku dengan el dan win.

hidhir, zul affiq dan amin ibrahim.

siapakah gerangan beliau yang hadir bersama amin ini?

nama pun duduk sebelah-sebelah...hahaha..

kau muzrim busy sangat mengalahkan pengantin, ke hulu ke hilir taknampak kita orang!

emon datang dari ipoh untuk memeriahkan majlis kawan-kawan, syabas!

nasib said datang lambat layan diri akibat affiq sampai awal.

putri petronas eput, besah dan kawan.

bapak wannabe, haffis mustaffar dan noorfarizan.

apem dan emon, ambil barokah ke?

bulu mata tercabut, sila pasangkan kembali. gam loose ke?

mari bergambar bersama apem, classmate 5 tahun dari 1 kejora sampai 5 musytari.

asal snap usha dulu gambar, agak macam fail terus delete dan snap lagi sampai puas hati. hahaha..

penerangan dari datin faridah tentang kebahagiaan rumah tangga. hahaha..

senah masih tidak mampu merelakan apem mengikuti jejak langkah ja'a.

aku dan pengantin.

posing lagi mecrieda nih, pun sama macam senah, tak mahu lepaskan pergi.

apem bersama ratu petronas.

jarang-jarang kita boleh lihat kelibat norihan kini, setelah beberapa purnama menyepi bersama abang misai, kini beliau tampil. lepas ni kalau jumpa pun mesti dah jadi bini orang.

dulu aleya ni masih baby masa family ja'a datang ke seratas tapi sekarang dia dah besar.

happy couple, farizan and his weekend husband yang kerja di kerteh.

senyum malu konon, satu malaya dah tau! norihan, kenapa harizal sungguh berisi bagai?

said, ja'a, apem dan affiq.

wah! sungguh mempersonakan fabrik selendang india yang penuh sulaman ini. blink-blink!

bergambar sebelum pulang.

haniza datang lambat! aku paksa dia posing jugak.

eh siapa tu??? teman sepejabat??? ehem-ehem..

sudah-sudah lah tu bergosip! tu lah, payah sangat nak berjumpa muka skali jumpa atas pelamin pun bergosip lagi. istighfar... hahaha..

4 dara mengambil baroqah dari pengantin.

ini baroqah tahap ambil feel and imagination.

sudah-sudahlah, walaupun tak menangis tapi sedih gamaknya..

mereka merupakan pihak bersekutu, pengawas sekolah seratas yang berwibawa. hahaha..

15 comments:

Cik Faridah Huda said...

tu nak marah aku la tu kalo ade angel hat x menarik...tak reti weh....muka berminyak n berjerawat neh plak asek nak terberetuh cermin lensa...risau aku

SYED NAHAR said...

hahaha...malaikat mana tuh???

aku suka sangat tema apem kawen iaitu ala bollywood!! sungguh kreatif (padahal mmg melambangkan culture mixed ja'a)...ok la cume asal bollywood je merah je ke?

aku tak berkenan gerbang tuh..mcm ganggu je..(uish suka hati komen, tapi aku pasti bukan salah apem atau ja'a), sebab pintu gerbang tu tak sarat dengan bunga/daun so nampak sangat sebijik arca yang dibini dalam 30 minit sahaja...

huhuhu..

Anonymous said...

papapapa razzi..haha

aku copy aeh gambaq2 neh..meriah sungguh! nice wedding theme..tapi kalo kita yg takdak keturunan tan-tan neh buat tema gitu takke pelik?huhhu..

aku pon tak faham kenapa ada gerbang-gerbang kat situ, patotnya kat pintu masuk?

.nan.

Anonymous said...

papapapa razzi..haha

aku copy aeh gambaq2 neh..meriah sungguh! nice wedding theme..tapi kalo kita yg takdak keturunan tan-tan neh buat tema gitu takke pelik?huhhu..

aku pon tak faham kenapa ada gerbang-gerbang kat situ, patotnya kat pintu masuk?

.nan.

SYED NAHAR said...

hahaha...

aku tau hang pun teringin nak wat style delhi punya wedding reception...buat je kalau nak. heran apa kat orang...suka hati la...

hehehe..tapi nanti hang jgn pakai baju mcm apem.. hang amik yang style orang india utara...dia pakai saree terus..hehehhe...

memang meriah kenduri semalam..nyesal aku amik acar sikit..sedap woh acar dia...

copy lah anand weh...mmg aku niat utk kengkawan...

hehehe...semoga berkekalan abadi..

Anonymous said...

TIDAKKKKK!!!!!tension x leh pi...huhu...

misszila

Anonymous said...

kakwan jgn jeles kami dpt p bollywood wedding..cuma takdak acara tarian shava shava je...haha

wey aku amik nasi sikit..nak p tambah segan joh sgt..hahaha..acar dia memang sedap, katering mana ntah takdan usha..

.nan.

SYED NAHAR said...

kak wan : ko kakwan nak makan nasik minyak kena makan kenduri sendiri la..keje NGO ko tuh busy sangat tak mengenal cuti sekolah atau cuti umum. hahahaha... maulud nabi tahun depan hang keje gak ke? hahahaha...soalan tak de kaitan.

nan : ha lah anand, acar dia tetiba manis dan menyedapkan suasana. aku celek sikit ja, sebab aku memang ambik sikit so aku takut habis. nak pi ambik lagi malu, ha lah kenduri kat dewan segan lah. kalau aku jiran apem aku suh apem tapau bawak balik. hahahahah...tamak haloba.

Cik Faridah Huda said...

aku suka gambar terakhir walaupun aku x sempat nak senyum...hahhahaha

SYED NAHAR said...

apakah gambar itu bisa membuatkan diri kau sedih? hahaha...

NaxeruL said...

ruginya x pi aritu... ramainya yg datang...

::Dnaz:: said...

wah...pueh ati nengok gmabq1 nie..hehe

SYED NAHAR said...

nazrul amirul : yes ko telah mengalami suatu proses kerugian kerna tidak menghadirinya... hehehe..u sah nyesal. nanti norihan kawen ko pasti datang.. aku rasa tema nya juga bollywood kot (anand kan peminat boliwud).. eekekeke..

achik : wah sudah lama anda tidak mengomen di page aku....

naeims_ab said...

mana mawardi? tak datang ka?
hahaha

SYED NAHAR said...

mawardi??? mawardi kawen pada hari yg sama..kenduri belah pompuan kat kedah gak.. kalau tak mesti dia nak mai.