Monday, December 7, 2009

Anna sudah kawen

masjid jamek, pagi 5 disember 2009.

jaja dan nabila merasmikan jambangan bunga.

sarah yang masih dalam mood sedih angkara tak dapat bergaya dengan baju kurung sedondon.

jaja dan jambangan bunga.

make up yang langsung tiada unsur funky. haha..

hasha terkesima?

datin bersama mas kahwin, rantai dan loket.

semangat merah ibu pengantin lelaki.

bergambar aksi sesuka hati di luar masjid.

tabiat lama sukar dikikis. haha..

boleh ketawa lagi.

bermanja bersama jambakan bunga mawar.

sungguh gembira?

ayu demi mengambil mood.


sarah yang kehausan.

bacaan doa sebaik selesai akad.

ada khutbah sedikit dalam 10 minit.

berjaya dengan akad, mari mengambil gambar!

menanti selesai majlis.

close up susunan mas kahwin serta rantai dan loket.

najib lepak tepi mak dan bapak pengantin lelaki.

ina dan wani menemani anna sambil diperhatikan sarah.

sarah request nak bergambar dalam masjjid.

tenangkah beliau ketika ini?

keluarga sebelah pulau pinang.

suap ke mulut bukan ke hidung! haha..

eh ketua polis perak turut hadir.

gubahan taj mahal yang aku buat, asalnya nak tabur coklat tapi kesuntukan masa.

goodie bags!

another goodie bags!

lagi hantaran yang akuk gubahkan, berupa coklat forerro rocher yang dianggurkan kemudian dibaringkan dalam bakul. haha..simple!

muffin dengan dekorasi fondan.

hakim mengepalai kumpulan kompang kanak-kanak kampung padang, hampeh kenapa slow suara kalian bernyanyi?

hantaran.

make up, perlu ke?

buah epal hijau sahaja. haha..

kasut? aku yang wrap ribbon dan bunga lily putih tu.

jam cerruti.. bestnya!

kalau muka sepesen itu maknanya adik beradik.

tak banyak hadiah diperolehi, banyak datang dari kawan perkeso mereka.

keluar makcik siah, dari kiri ani bersama anak, anisah, pija, mek nurul bersama baby dan nisa.

mek nurul sungguh kuning hari ini.

bersama tok mami, apa-apa hal mesti tok mami jadi rujukan!

kak nab bersama kak ani taiping.

special pose bersama tok mami.

mari bergambar lagi.

team baju bertema, kekurangan seorang lagi iaitu akak jue yang sibuk di dapur. lain tu adalah emak, najib, ina, iti wani, amira dan maksu kathy.

makan jangan segan.

kawan perkeso dia gamaknya.

ko berangan nak kawen jugak ke amira?

mak teh zan dari kedah.

air sirap sahaja, jangan marah eh!

abang wan bersama tok ayah aiman dan abang alias.

sarah ada masalah apa?

kumpulan gangster perkeso?

iti bersama rina dan maksu sinah yang tak sempat tutup mulut.

pengantin lama, cik la dan suami dan anak.

jiran, tukang jahit tersohor makcik yam, cik ani dan anaknya nurul gembira dengan goodie beg sarat.

makanan pengantin.

susunan udang pada nenas yang diamalkan sejak berkurun lamanya, kenapa perlu masih ada? haha..

muffin special akak jue dengan kek coklat moist strawberry.

buah-buahan.

hari terlalu panas, kek yang sejuk kini mencair..tidak!

muffin oh muffin!

**coming soon penang, 26th december 09.

17 comments:

Anonymous said...

meh nk jadi org petama mengomen..haha...cantik gak warna merah,meriah...hantaran pun suma lawa2.xkan gambaq ja?haha

misszila

Cik Faridah Huda said...

oooo...abang ipaq ang anak mamiiii!!!!!(* terus bayangkan lagu Bole Chudiya sambil bunyi gelang kaki bergemerincing!!)

Kak anna ang x nampak mcm umur 30 pun ..sah sebab khasiat ulam-ulaman kampung padang..kan..kan..kan

SYED NAHAR said...

kak wan : hang nak aku tulis apa?? kronologi? ada tapi tak sempat. hehehe..woh banyak gila cerita disebalik tabir..

mek : tak de la akak aku tu umor 30 tapi menghampirinya..hahahaha..

Anonymous said...

wiwit tingginya hidong dia

selamat pengantin baru anna! ceh mcm kenai ja kan..haha

jeles tgk tajmahal, bak satu weyy..

.anan.

samsinar kay said...

tuuuu diaaa...hidong terpacak!! cam beshh je kek coklat setoberi tuu...

SYED NAHAR said...

anand : wahai anand kusumadewi, kalau hingin kan taj mahal, bina lah masjid dulu. nanti aku print satu gambar taj mahal...then email. hahaha..

samsinar szalinski : ko nak idung pacak eh? sila pasang perabung atau tiang tambahan di setiap lobang idung anda...kita-kita ni melayu tanpa kacukan mmg mengalami masalah idung kurang condong dan ditambah lagi dengan resdung. oh azab!

Anonymous said...

oooohhhh... sungguh ketinggian idung abg ipar hg membuatkan aku rs keterujaan melampau... hahahah..... suka tgk tapi tak mau laki idung macung.heheheh

mas2ra mls sign in

SYED NAHAR said...

eh apa kes ko tak suka laki idung mancung? bersukur la kalau dapat...dari dapat yg kemek kembang memayung ni mcm mana plak?

**idung aku fail giler....

Anonymous said...

wah, komen2 pasal idung saja hahaha. bagus kalau anna baca

ina

Anonymous said...

ina,
jangan ngada nak suh anna baca...kang tak pasai2 encik habri pun baca..hahahhaa...

tak pa lah nanti kalau anak dia tak mancung, aku salah kan tok jariah!

nahar

.::haS::. said...

nampak macam simple tapi menarik...

Anonymous said...

pic no.5, k'anna nampak mcm cik kb lecturer math kmpp!

sukala gubahan buah sejenis je (erkk mcm kaum sejenis lak), nampak kemas plus hijau adalah cantik..

.nan.

SYED NAHAR said...

senah : simple sesimple bajet..hehe.. zaman la ni semua benda mahal so kita tak baik membazir...ekekekke..

anand : ooo..ko ni pun mcm tak lama lagi dah..ekekeke.

d'sandalwood said...

ehem ehemm

SYED NAHAR said...

anand....depa kata tak po tersangat gemuk...awat?

Anonymous said...

terlebih adipose tissue dan kasih sayang kot..hahaha..

weh produk stage penaja juara lagu 2008 tu best ke?

.nan.

Anonymous said...

i dunno..tapi akak aku yg tu dia mmg obsessed dengan stage..tapi tak banyak tempat yg jual stage..kat mesia nih maybe 5 atau 6 tempat jek..

nahar