Wednesday, October 10, 2012

Bunga Cinta Lestari

Hobi atau aktiviti tak berapa nak normal yang terkini adalah menyiapkan rumah against habuk, sambil tu buat dekorasi ikut suka hati. Ada yang tak lawa, lepas tu cabut buat lain. Selain buat frame gambar pada dinding, gatal pulak nak ada hiasan bunga hidup. Bunga gantung di balkoni tu buat masa ada 4 pots pun jadilah. Nanti kalau banyak sangat bertukar jadi Taman Negara pulak. Diam-diam membela hidupan liar tanpa lesen susah nanti. 

Bunga kekwa asalnya beli murah pada auntie India, asal bunga untuk diorang sembahyang tapi dah tengah hari, bunga pun dah layu. So dapatlah beli murah sikit. Balik rumah rendam, dia segar balik. Tapi tahanlah dalam seminggu je kot. Hobi memasak belum lagi. Hahaha.. Tiada kena mengena dengan tajuk blog, suka-suka sahaja bunga publisiti murahan type tajuk nama BCL (pelakon Indonesia), nasib baik bukan BKL (Bok Kok Leong). Hahaha..

3 comments:

Anonymous said...

oh my carpet!!!

MiSsOnE HaZeL said...

dah byk upgrade yer? hehe

SYED NAHAR said...

sis: hehehe.. kapet ijau sesuai dengan kehijauan bunga2 segar :p

wan: bahaha.. sikit2.. lama2 jadi semak haha..