Sunday, May 16, 2010

leceh

sekarang ni entah la kenapa, ada saja tak kena. kalau aku bersiap pagi awal nak pergi keje, kena plak polis trafik ngada-ngada tahan lane aku, sampai 4 kali lampu hijau pun still kena tunggu dia bagi arahan. last-last sampai opis macam tu jugak. leceh!

cuba di pejabat kita konfiden dan rajin nak siapkan keje, ada saja hal lain yang menghantui kepala otak kita. tetiba teringat eh tadi cermin kereta tutup penuh ke bukak sedikit? hari di luar makin gelap tanda nak hujan. paling malas kalau ada announcement suruh alih kereta, sebab petang kul 5.30 diorang nak main futsal. kan dah mati mood! leceh!

di rumah, ya rumah aku banyak tikus. tension betul. malu pun ada. jaga kau tikus nanti aku nak racun korang. disebabkan korang, aku selalu kena cuci dapur belakang sebab korang tak jaga kebersihan. semangat cuci lantai dapur dengan fabuloso. wangi! cuak lagi setitik dua bagi wangi. lepas cuci, tolak air dan bagi kering. fuh penat. bangun pagi esok, dia buat tahi lagi! leceh!

kereta pun satu hal. setiap bulan ada saja minta dihulur duit kepada mekanik. wiring punya pasal, segala ceruk nak kena cek balik. hish! paling malas bila nak start je tak bleh, sebab? tak de charge! bocor kat mana sebenarnya nih??? leceh!

sekali sekala pergi jogging di taman metropolitan memang best. rasa ringan kepala. peluh keluar. fuh penat yang berbaloi. nak main bowling pun belah malam je tu pun sebagai latihan kalau ada kompeni suh lawan mana-mana. weekend ni ingat nak pergi FRIM. lepak-lepak, dengar kata ada canopy walk. macam best! punya poyo cari di internet sekali broadband wat hal. slow macam siput. bengang betul. cancel pergi FRIM. emo! leceh!

shopping? buat masa ni kesempitan wang tak payah lah nak shopping. paling best bleh shopping kat selayang mall je, beli baju murah kemeja ke, asalkan tak nampak mcm kat danau kota sangat. tapi bila sampai, cari punya cari mesti payah nak berkenan. nak pergi one utama? jalan jam, kena tol, parking bayar. nak pergi klcc? lagi lah leceh!

apa yang ta leceh?

6 comments:

.::haS::. said...

semua bende adalah leceh...


bila anda memikirkan ia nya adalah leceh...


ececeh..macam pakar2 motibasi punya kata2..

hahahaha

Cik Faridah Huda said...

makan asam pedas x leceh sbb berpeluang bersenda gurau ngan Mek....

MiSsHaZeL said...

panjang sgt,xdan nk baca..satgi klu baca pukui 2 dah..haha

SYED NAHAR said...

senah : kata-kata ko mcm seorang yg nak pijak jinjang pelamin je??

mek : uuuuih! sedap dan menyelerakan!

wan : hang direct lagu tu! haha..

MiSsHaZeL said...

yeay! ari ni dan baca dah sbb malas tahap max nk wat keja

SYED NAHAR said...

woi! ini penyakit koje G****!!! hihihi..