Tuesday, May 18, 2010

do expecting high

Lama dah dulu (merujuk dosa wan yang lambat upload pic), suatu malam yang indah. Memandu tanpa hala tuju, akhirnya tiba di Ulu Subang Jaya (USJ) terus meluru ke persiaran kewajipan. Lebih tepat lagi kalau disebut Goodyear Court. Jangan pulak mek nak suruh aku delete entry ni sebab terpublish lokasi bersemayam mek.

“mek mana nak makan?”

“Taipan?”

“Ok! Aku nak makan biasa-biasa je. Bukan nak berwestern bagai”

Ok, terus menuju Taipan. Kami mengunjungi sebuah restoran cina yang menghidangkan makanan halal. Taukeh dia juga seorang wanita bertudung (tuduhan berasas). Restoran agak lengang, kerana jam telah menunjukkan lagi 8 jam nak subuh.

wah tengoklah cawan kecil yang diperbuat dari tanah liat ini, keless bukan?
Terus order! Baca puny abaca catalog, mek order makanan bersup. Wan pula lebih teruja dengan nasi. Manakala aku memesan mee yang telah dipromosikan iaitu makanan kantonis (macam bahasa pula). Tidak mengalah dengan minum yang dipesan mek dan wan, aku mempraktikkan kebolehan interpretasi aku dengan memesan minuman yang tampak sangat cina.


“Teh herba dengan cincau! Ais! Satu!”


Tidak lama menanti, teh cina atau green tea (tak tau mana satu) dihidangkan. Sungguh teruja apabila the tawar ini membasahi lidah bagi tujuan menueutralkan sebarang sisa rasa di lidah. Srupppp! Ahhh sungguh segar! Dapat terhidup dari wap air teh itu berupa bau kehijauan berupa sel-sel selulosa (bukan selulit). Tentunya dedaunan teh menghijau kaya dengan klorofil original dari Negara China dikisar segar setelah dipetik.

Ok, lama melalut, makanan dan minuman dah sampai!

“Tapi kenapa teh herba cincau aku macam ni???” **sediri tengok gambarajah di bawah!


bila kecewa muka pun sememeh saja.

9 comments:

Cik Faridah Huda said...

hahahaha...memang x leh lupa...konon nak up dari kami lah..sekali..segar dari ladang Drinho jerr....wahahahahha....

Anonymous said...

hehehe..baik beli kat 7e je..ayat terakhir perenggan pertama terasa tauuu! haha..dush dush..

n

SYED NAHAR said...

mek : bahahhaa...noharam btui kedai tu bagi aku air tin. kalau tau baik aku folo wan beli laici pun tak pe.

n : bahahaha..kenapa perlu merasai? pedas ke cili yg aku giling tu? usik mengusik kalau tak de tak meriah! **cubik idung hang**

MiSsHaZeL said...

2-3 ari ni rasa agak best sbb bleh plak baca belog n bukak fb..bru dan nk jenguk belog ang....kiranya dosa dah terhapus la kan?gambaq dah bagi dah...hehe

SYED NAHAR said...

dosa terhapus? apakah dosa itu sesuatu yang disposable? ya tentu jika ia dimaafkan. bahahahaha...

tak baik mempermainkan dosa2 ni..hang kan keje mahkamah syariah. hihih..

Anonymous said...

hoi,bab2 keje kat mahkamah syariah ni toksah la dok heboh2..haha

SYED NAHAR said...

bahahaha..tak yah nak cover2! itu adalah dirimu kini! terimalah seadanya. hihihi..pasni sure bertemu jodoh dengan bakal imam muda.

Anonymous said...

iamam muda???mungkin tidakkkk..hehe

SYED NAHAR said...

apa salahnya...zalipah mesti suka!