Wednesday, February 27, 2013

Missed Flight


Last January,  I supposed to spend quality time in Myanmar. I bought return flight ticket to Yangon, expected to visit the relic place of Bagan. Unfortunately, for the third time I cancelled by holiday due to a few reasons. I started wishing to visit Myanmar since I saw pictures uploaded in Facebook by a friend, Bagan is truely amazing!

It was about the visa. Tourist visa consumes 5 working days to be completed, in case if there is no problem in between you, immigration and the embassy. I cant imagine right now what  kind of issues commonly to fail visa application to Myanmar, but you may have to plan for it in advance. Then, i also made less study about Myanmar. Plus you may know how critical is the recent condition in Myanmar, either peace or having crisis. 

Bagan, the main focus on my visit, is actually about 8 hours drive from the city of Yangon. What options you have to take you there. Is there any public transportation like bus and taxi? Maybe you can book a flight, which will take less 3 hours to reach there. I just had my beautiful days in Yogjakarta, then Cameron Highlands, so why not i make some savings as I have another important travel to Hanoi. I cant wait to see Halong Bay, another UNESCO heritage site.

22 comments:

Hustler said...

Jeles la kat abg...

SYED NAHAR said...

auwww! u jeles kat i kenapa budak degil kepala keras? hehehe..

Hustler said...

Jeles la. Nak jenjalan macam abg jugak. Wuwuwuw -_-

SYED NAHAR said...

ko budak lagi... nanti dah dewasa esok ko jalan la sampai lebam... lagi satu amalkan menabung, cukup haul beli la tiket... akak ko si missone hazel tu tak lama lagi terjebak la cuma dia skrang ni tengah tingtong dgn pelbagai masalah rona roni kehidupan.. hehehe.. weyy ko dah gi legoland ke???

Hustler said...

Hahahahaha..... igtkan rona roni makaroni, wakakaka.... Besh la jadik cam abg, buleh jenajaln sana sinun. Jeles wooo. Huhuhu...

Erk, dah gi dah, ngee... nape bang?? nak gi sanun ke??

SYED NAHAR said...

ko ingat jalan tu pakai air liur? of kos la pakai air liur kan... eh???

tak de la, tetibe rasa mcm hati terpaut, mcm dipanggil2 nama ni menjengah legoland tu..

Hustler said...

Erm..... abg nih dah macam gary si siput spanbob la plak jalan pakai air liur, kena gak pelincir ke?? mawi jalan pakai kaki elok jek. Lalalalala

Erk?? Hahahaha... buleh la lau nak gi, tapi jgn letakkan expectation yang terlalu tinggi tau? :)

SYED NAHAR said...

expectation? kenapa?
ada perogol bersiri ke kat dalam toilet dia?????

Hustler said...

Hahahahaha... expectation dia, berbunyik "expecto petronammm" Hahahaha.....

datang dulu, baru tawu cena. Ngee... tapi yang penting, jgn mengharapkan sesuatu yang terlalu tinggi. :)

SYED NAHAR said...

kita tak de la nak harapkan ada menara tinggi dibuat dari biji lego bewarna kuning langsat. ye la, sbb kat malaysia selalunya indah khabar dari rupa.. lagipun baru lagi kan.. pokok yg tanam pun tak hidup elok lagi, panas kot eh??

Hustler said...

Hahahaha... Tanak komen lelebih, kihkihkih... tapi yang penting mmg panas la... ngeeee

SYED NAHAR said...

panas?? ni buat aku hot nih! atau mmg tempat tu banyak org yg hot2? eh!!

MiSsOnE HaZeL said...

Ehem..patut la tersedak

Hustler said...

Abg Nahar : Hahahaha..... Hot yang panas tuh pon yer, dan biler panas, paham2 la kan, Mesti ramai yang hot2 dtg, wakakaka

Kak Zila :: alolololo... meh minum air fanta hijau meh... Ciannnn ie sedak2.

SYED NAHAR said...

terbayang nasi arab yang masih panas..

Hustler said...

Hahahahaha... tidak enak ye memakan nasik arab yang panas2 di kala cuaca panas, hikhikhik

SYED NAHAR said...

skati aku ar, tekak aku perut aku! duit je pakai duit ko.. heheh..

Hustler said...

Hahahahaha... senget!!! bulan 4 la bang, buleh?? bulan 3 nih jemputan jadik pengapit sungguh byk. hohohohoh

SYED NAHAR said...

eh ko keje mengapit je.. ko igt ko tu apit-G ke? ko tu spanar boleh laras tau tak??

SYED NAHAR said...

eh ko keje mengapit je.. ko igt ko tu apit-G ke? ko tu spanar boleh laras tau tak??

Hustler said...

Owhhhh.... yeke bang??? spanar boleh laras eh?? sebab mawi membayangkan yang mawi adalah sebatang perengkoh paip. haish... cane nih???

SYED NAHAR said...

kalau perengkoh, dibuatnya ko tu playar muncung tirus atau buku lejar (tetibe buku form 3 utk buat akuan)...